خدمات

 دندانپزشکی زیبایی :

شاید پذیرش این موضوع که در جامعه امروزی زیبایی فاکتوری بسیار مهم است کمی دشوار باشد ولی قابل انکار نیست که گاهی فاصله موفقیت و شکست تنها یک ظاهر زیباست . اغلب این زیبایی به طور کامل طبیعی نیست و می توان با بکارگیری اصول علمی و هنری به بهبود مشخصات ظاهری فرد کمک فراوانی نمود .

امروزه درمان های زیبایی از قبیل جراحی های پلاستیک و دندانپزشکی زیبایی دیگر منحصر به هنرپیشه ها یا افراد بسیار ثروتمند نیست بلکه در دسترس همه مردم می باشد .

از آنجایی که دهان یکی از نقاط بارز و چشمگیر چهره می باشد لبخند فرد نقش مهمی در برخورد اول با او دارد و یکی از مهمترین اجزاء تاثیر گذار است . اگر شما نسبت به لبخند و دندان های خود اعتماد به نفس کافی داشته باشید این اعتماد به نفس منجر به موفقیت بیشتر شما در روابط اجتماعی خواهد شد .

یک لبخند زیبا درهای موفقیت را به روی شما خواهد گشود .

اگر خواهان لبخندی زیبا هستید می توانید با مراجعه به کلینیک زیبایی دکتر شبنم شریفی میلانی در محیطی آرام و استریل از تازه ترین دستاوردها و پیشرفته ترین تکنولوژی ها و مواد روز دنیا بهره مند شوید .

دکتر شبنم شریفی میلانی با بیش از ده سال سابقه در ارائه خدمات دندانپزشکی زیبایی مفتخر است که شما را در نیل به این هدف یاری کند .

 

خدمات ما در زمینه دندانپزشکی زیبایی :

1-1- اصلاح طرح لبخند Smile Design

برای هر فردی با توجه به اسکلت صورت ، سن ، جنس ، رنگ پوست و مو و ... یکسری مشخصات زیبایی استاندارد توسط زیبایی شناسان ، هنرمندان ، مدیستها و صاحب نظران مقوله زیبایی تعریف شده ، مثل طول دندان مناسب برای هر صورت ، شکل متناسب با فرم خاص صورت بیمار ، رابطه قوس دندان ها با لب بالا ، رابطه قوس دندان ها با لب پایین ، رنگ مناسب برای هر رنگ پوست و مو ، تناسب دندان های موجود در قوس دندانی از نظر عرض و طول با یکدیگر و ... برای اصلاح طرح لبخند هر بیمار مشخصات موجود در صورت بیمار را بررسی کرده و با استاندارد ایده آل برای این فرد مقایسه می کنیم ، هر آیتمی که با این استاندارد مطابقت نداشته باشد را در حد مقدور اصلاح کرده و به استاندارد نزدیک می کنیم ، به این کار اصلاح طرح لبخند می گویند .

 

1-2- ونیرهای کامپوزیت و پرسلن Composite Facing & Laminate Veneer

در چه مواردی برای تامین زیبایی دندان استفاده از لامینیت و فیسینگ را به بیمار توصیه می کنیم ؟     وقتی دندان ها نامرتب ، فاصله دار ، کوتاه ، بدشکل و نامتناسب با چهره بیمار هستند یا وقتی تغییر رنگ دندان از نوعی است که به روش های سفید کردن یا بلیچینگ جواب نمی دهد یا در یک اصطلاح کلی وقتی نیاز به اصلاح طرح لبخند بیمار وجود دارد با ونیرها به زیباترین وجهی می توان این کار را انجام داد .

چه نوع ونیری بهتر است کامپوزیت یا لامینیت پرسلنی ؟     به نظر می رسد که ونیرهای پرسلن یا همان لامینیت ونیرها به دلیل طول عمر بیشتر و زیبایی و مشخصات فیزیکی بهتر انتخاب بهتر و مطلوب تری برای اصلاح نقایص دندانی هستند ولی گاهی در مواردی استفاده از کامپوزیت فیسینگ ها به بیمار توصیه می شود . مثلا اگر سن بیمار زیر 18 سال باشد یا مشکل دندانی محدود به بخش کوچکی از تعداد کمی دندان باشد یا در پاره ای موارد تخصصی به تشخیص دندانپزشک . بعلاوه کامپوزیت فیسینگ ها کم هزینه تر از لامینیت ونیرها هستند و گاهی این اختلاف  هزینه عامل تعیین کننده در انتخاب طرح درمان است .

آیا لامینیت کردن آسیبی به ساختمان دندان می رساند ؟     در صورتی که مراحل تراش ، ساخت لابراتوری و چسباندن این پوسته ها به درستی انجام شود آسیبی که به دندان وارد می شود ناچیز و بی اهمیت است . به طور معمول برای لامینیت کردن نیازی به تراش دندان نیست ، ولی اگر دندان از ردیف دندان ها بیرون زده تر باشد این بیرون زدگی و بدشکلی باید اصلاح شود ، به هر حال روی سطح دندان 0.5 الی 2.5 میلیمتر مینا داریم و کلیه تغییرات ما در حد دهم میلیمتر در محدوده مینا انجام می شود .

چه تفاوتی میان لمینیت کردن و روکش کردن دندان وجود دارد ؟     اکثر بیماران به غلط تصور می کنند لامینیت همان روکش (Crown) است ولی تفاوت بسیار مهمی بین این دو روش درمانی وجود دارد و آن این است که در روکش ها دندان دور تا دور کاملا به میزان 2-1 میلیمتر تراش داده می شود در حالیکه همانطور که گفتیم لامینیت ها اصولا و به طور معمول بدون تراش اجرا می شوند .

آیا پوسته های به این نازکی از استحکام کافی برخوردار هستند؟     بله ، هرچند که ضخامت این پوسته ها بسیار نازک است و در دست بسیار شکننده هستند ولی بعد از باند شدن و چسبیدن روی دندان بسیار مستحکم می باشند . برای درک این پدیده در نظر بگیرید که یک کارته باز می تواند تعداد زیادی آجر روی هم قرار گرفته را با یک ضربه دست بشکند ولی اگر همین آجر روی زمین باشد می تواند سنگینی وزن چندین برابر این ضربه را به تنهایی تحمل کند ، در مورد لامینیت ها هم همینطور است . بعلاوه چسبیدن و باند شدن این پوسته ها به دندان با مکانیسم پیوند شیمیایی است . یعنی این پوسته ها با سطح دندان به نحوی ترکیب می شوند که اگر برشی از دندان لامینیت شده تهیه و زیر میکروسکوپ بررسی کنیم با دقت نمی توان گفت در کدام نقطه نسج دندان پایان می یابد و لامینیت شروع می شود این پیوند شیمیایی استحکامی در حدود 35-17 مگاپاسکال دارد که استحکام بسیار قابل توجه و خوبی است و حتی می تواند استخوان مرغ را خرد کند!

چه احتیاط های بعد از لامینیت کردن دندان ها لازم است ؟     بهداشت معمول دندان های طبیعی یعنی نخ کشیدن و مسواک زدن و ویزیت های 6 ماهانه برای دندان های لمینیت شده کافی است . به بیمار توصیه نمی شود که با لمینیت ها گاز نزند ولی مسلم و بدیهی است که فشار و کشش بیش از حد و افراطی روی دندان ها لامینیت شده هرچند که در کوتاه مدت باعث کنده شدن لامینیت ها نمی شود ولی به هرحال این استرس مداوم روی طول عمر آنها تاثیر می گذارد . به هر حال بیمار باید توجه داشته باشد که هر آنچه برای دندان طبیعی مضر است مثل مسواک نزدن ، عدم رعایت بهداشت دهان ، اصابت ضربه شدید و سنگین به دندان و ... برای لامینیت ها مضرتر است . نکته بسیار مهم و حیاتی در حفظ لامینیت ها بهداشت دهان و ویزیت های 6 ماهانه است چون سلامت دندان زیر لامینیت مهمترین فاکتور ضامن سلامتی لامینیت است و طی این ویزیت ها در صورتیکه پوسیدگی در دندان زیرین یا ساییدگی در سیمان باند کننده لامینیت مشاهده شود به موقع اصلاح شده و به بیمار تذکر داده می شود .

طول عمر لامینیت ها چقدر است ؟     در شرایط عادی طول عمر 15-5 سال برای لامینیت ها پیش بینی می شود که بستگی دارد به بهداشت بیمار ، سلامت دندان زیر لامینیت ، وضعیت لثه مجاور لامینیت و مراجعات مرتب بیمار ، یکی از مهمترین دلایل تعویض لامینیت ها بعد از این زمان نه کنده شدن لامینیت ها ، بلکه تحلیل لثه مجاور است این پوسته ها در حد لثه موجود ساخته می شوند در صورتیکه به مرور زمان تحلیل لثه زیادی در دندان های بیمار اتفاق بیفتد باید لبه های لامینیت متناسب با این این وضعیت جدید اصلاح یا تعویض شوند . به هر حال لامینیت ها یکی از سریعترین ، Safeترین و زیباترین روشها برای تامین زیبایی دندانها و اصلاح طرح لبخند بیمار هستند .

 

1-3-  سفید کردن دندان ها

دلایل بدرنگی دندان ها : بد رنگی دندان ها می تواند دو منشا داشته باشد:

الف – منشا خارجی : بد رنگی دندان ها می تواند بخاطر وجود جرم ، پلاک ، ترمیمهای بد رنگ و ... باشد که سطح دندان ها را پوشانده اند چنین بد رنگی هایی معمولا با جرمگیری بروساژ و پالیش و تعویض ترمیم های بد رنگ اصلاح می شود .

ب – منشا داخلی : گاهی بد رنگی در ساختار دندان وجود دارد که می تواند ارثی باشد ، در اثر مصرف برخی داروها مثل (تتراسایکلین) ایجاد شده باشد ، در اثر افزایش سن ایجاد شده باشد و ... . یکی از کم خطرترین و safe ترین روشهای اصلاح چنین تغییر رنگهایی Bleaching می باشد .

مکانیسم اثر بلیچینگ چیست ؟     مکانیسم اثر بلیچینگ مثل هر دکلریشن دیگری بر مبنای اکسید شدن رنگدانه هاست. در روشهای مختلف بلیچینگ ، اکسیژن نوزاد در دسترس دندان قرار می گیرد . این اکسیژن با نفوذ به منافذ میکروسکپی بافت های دندانی با رنگدانه ها ترکیب می شود ، اکسید رنگدانه ها بی رنگ است .

چه روش های برای بلیچینگ وجود دارد ؟     ماده پایه برای انجام بلیچینگ تا حدود زیادی در روشهای مختلف یکسان است ، ولی روشها ، وسایل ، لامپها و اشعه های مختلفی برای تشویق و تسریع نفوذ اکسیژن به داخل بافت دندانی و ترکیب آن با رنگدانه ها وجود دارد . این کار می تواند توسط بیمار در منزل انجام شود ( با استفاده از تری هایی که توسط دندانپزشک ساخته و در اختیار بیمار گذاشته می شود) ، یا در مطب دندانپزشکی (با استفاده از نور لامپ هالوژن یا پلاسما آرک یا دستگاه Zoom یا لیزر) انجام می شود.

روش های مختلف بلیچینگ چه تفاوتی با هم دارند ؟     با توجه به اختلاف هزینه ای که روشهای مختلف بلیچینگ دارند این سوال برای بیمار مطرح می شود که آیا تفاوت در سرعت سفید شدن دندانها است ؟ به نظر می رسد که در روشهای مختلف نتیجه نهایی بلیچینگ تقریبا ثابت است یعنی اگر رنگدانه ای قرار است 8 شید روشن شود در همه این روشها این 8 شید ثابت است ولی بسته به روش مورد استفاده زمان مورد نیاز برای این درجه سفید شدن دندان از 45 دقیقه (در zoom , laser . plasma arc) تا 12 هفته (در home bleaching) متغیر است .

رنگدانه ها در اثر بلیچینگ چند درجه روشن تر می شود ؟     درجه سفیدتر شدن رنگ دندان بستگی زیادی به نوع رنگدانه دندان دارد ما برای پیش بینی درجه تاثیر بلیچینگ به آمار متکی هستیم . از نظر آماری رنگدانه های زرد-نارنجی خیلی ساده و سریع و کامل بلیچ می شوند ولی رنگدانه های خاکستری-آبی با سرعت بسیار کندی بلیچ می شوند و کمتر به حد نهایی سفیدی می رسند .

آیا بلیچینگ خطری برای سلامت دندان دارد ؟     خیر ، روشهای نوین بلیچینگ کاملا بدون خطر هستند و ذهنیت غلطی که بعضی بیماران و حتی دندانپزشکان از بلیچینگ دارند بدلیل قدیمی بودن اطلاعات آنها و ناآگاهی آنها در زمینه روشهای جدید و پیشرفته بلیچینگ است . اگر به مکانیسم بلیچینگ دقت کنید می بینید که در این روش ساختار دندان به هیچ وجه دستکاری نمی شود و نفوذ اکسیژن از منافذ میکروسکوپی طبیعی بافت دندان صورت می گیرد . در کل بلیچینگ safe ترین و بی خطرترین درمان زیبایی در دندانپزشکی نوین است . ولی در طی جلسات درمان (روشهای چند جلسه ای) و در 48 ساعت اول (در power bleaching) کمی حساسیت به سرما و ترشی در بعضی از بیماران مشاهده می شود که کاملا طبیعی و گذراست و بدون نیاز به درمان خاصی خودبخود رفع می شود . در موارد خاص می توانیم با انجام فلورایدتراپی یا استفاده از خمیر دندان های ضد حساسیت این زمان را کوتاه تر کنیم . به هر حال کلیه عوارض کاملا موقتی هستند و خودبخود محدود و برطرف می شوند .

چه احتیاط هایی بعد از انجام بلیچینگ لازم است ؟     در 48 ساعت بعد از درمان (روشهای یک جلسه ای) و در طول مدت درمان (روشهای چند جلسه ای) بیمار بهتر است از خوردن مواد پر رنگدانه مثل قهوه ، چای غلیظ ، مواد رنگی و کشیدن سیگار خوددرای کند تا رنگ دندان تثبیت شود همچنین باید مدتی مواد و میوه های ترش و اسیدی در رژیم غذایی بیمار محدود شوند تا حساسیت طی درمان و بعد از درمان وجود نداشته باشد .

رنگ دندان چه مدت بعد از بلیچینگ ثابت می ماند ؟     این زمان بسته به نوع رنگدانه بسیار متفاوت است ، آمار نشان می دهند که دندانهای با رنگدانه زرد-نارنجی حتی تا 10 سال هم سفیدی خود را حفظ می کنند ولی دندان های با ته رنگ خاکستری-آبی زودتر سفیدی خود را از دست می دهند . در چنین رنگدانه هایی به بیمار پیشنهاد می شود که هر 6 ماه تا یکسال با استفاده یک دوره از یکی از روشهای بلیچینگ سفیدی رنگ دندان را تازه و fresh نگه دارد .

 

zoom bleaching چیست ؟     یکی از پیشرفته ترین و سریعترین و موثرترین دستگاه های دنیا در زمینه بلیچینگ دستگاه zoom است . توسط این دستگاه دندان ها در 3 ست 15 دقیقه ای طی 45 دقیقه به حد نهایی سفیدی می رسند . طی این زمان معمولا بیمار بدون احساس ناراحتی در وضعیت راحت نشسته یا دراز کشیده قرار دارد ولی در صورت نیاز و حساسیت خاص بیمار می توان روی بعضی از دندان ها از کمی بی حسی موضعی برای آرامش بیشتر بیمار استفاده نمود .

 

در چه مواردی بلیچینگ منع مصرف دارد ؟     در دوران بارداری و شیردهی و در بیماران با دندان های بسیار حساس از بلیچینگ استفاده نمی کنیم . در سایر موارد منع مصرف خاصی برای بلیچینگ نداریم .

 

1-4- پرکردگی های کاپوزیتی

امروزه پرکردگی با مواد همرنگ از محبوبیت زیادی بین بیماران برخوردار است . در این روش بعد از حذف پوسیدگی های دندانی حفره حاصله توسط کامپوزیت همرنگ دندان پر و ترمیم می شود .

کامپوزیت یا آمالگام ؟    شکی نیست که آمالگام عملکرد خوبی در ترمیم های دندانپزشکی دارد ولی به دلیل نیاز به تراش بیشتر نسبت به ترمیم های کامپوزیتی ، رنگ فلز نامتجانس با دندان ، عدم چسبندگی به بافت دندانی و وجود ترکیبات جیوه امروزه گرایش به ترمیم های کامپوزیتی بسیار افزایش یافته است .

متاسفانه اکثر ترمیم های کامپوزیتی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و این موجب بدنامی کامپوزیت در اذهان بعضی افراد شده است . دلایل این امر نداشتن تعلیمات و اطلاعات کافی ، انتخاب نادرست ماده یا استفاده کلینیکی نادرست و عدم رعایت مراحل صحیح کار می باشد .

بدیهی است که در صورت درست بودن کلیه این موارد یک ترمیم کامپوزیتی از کارایی بسیار بالایی برخوردار خواهد بود . بعلاوه کامپوزیت موجب افزایش استحکام نسج باقیمانده دندان می شود و در مجموع به نظر می رسد که انتخاب بهتر و مناسب تری برای ترمیم دندان باشد مگر اینکه به دلیل خاصی به تشخیص دندانپزشک ترمیم با آمالگام به بیمار توصیه شود .

 

1-5-انیلی و انلی Inlay & Onlay

گاهی وقتی تخریب دندان زیاد است ممکن است استفاده از ترمیم های ریختگی انیلی و انلی به بیمار توصیه شود . در این درمان از حفره حاصل از حذف پوسیدگی های قالبگیری می شود و ترمیم با مواد مختلف (طلا ، کامپوزیت لابراتواری ، پرسلن) در لابراتوار ساخته شده و روی دندان باند می شود .

 

1-6-انواع Crown & Bridge

در مواردی که تخریب دندان به حدی است که با ترمیم مستقیم یا انیلی و انلی اصلاح نمی گردد ، استفاده از کراون به بیمار توصیه می شود . این کروان (روکش) موجب استحکام نسج باقیمانده دندان و تداوم عملکرد آن می شود .

کران می تواند از مواد مختلفی ساخته شود از قبیل طلا ، آلیازهای مختلف ، انواع پرسلن و سرامیک و گاهی کامپوزیت های لابراتواری .

از نقطه نظر زیبایی روکشهای تمام چینی All Ceramic بهترین طرح درمان برای دندان های نیازمند کروان محسوب می شوند . برندهای مختلفی از مواد سرامیکی برای ساخت این روکشها وجود دارد که روشهای ساخت لابراتواری ، مشخصات فیزیکی و هزینه های آنها با هم متفاوت است بدیهی است که در نقاط پر استرس مثل دندان های جونده خلفی که دندان تحت فشار بیشتری است استفاده از برندهای پر استحکام تر به بیمار توصیه می شود .

 

1-7-  انواع جراحی های زیبایی لب و لثه

گاهی اصلاح طرح لبخند نیازمند اصلاح خط لثه ، فرم لثه ، نقائص استخوانی فک ، اصلاح خط لب و ... است که این کار توسط جراحی های جزئی minor قابل انجام است .

 

 

Copyright©2011, www.dr-sh-milani.com, All Right Reserved